3#
Syltede rødløg
200 g RørSukker
2 dl. Vand
3 dl. Lys eddike
1/2 dl. Æblecider eddike
1 kg Rødløg
15 Hele peber korn
2 stk. Laurbærblade
-
-
Pil løgene og skær dem i fine både. Læg løgene i sylteglassene
-
-
-
Sæt sylteglas i en bageplade og stil det i 100 grader varm ovn i 15 minutter.
-
-
-
Bland de 2 eddike, vand, sukker, salt, peberkorn og laurbærblade, samme i en gryde, kog det op, til sukker og salt er opløst.
-
-
-
Hæld lagen over rødløgene og luk med tætsluttende låg.
-
-
Når de er afkølet, stilles de i køleskab. Når løgene er afkølede, er de klar til brug.
2#
Brownie med sweet potato.
150 g kogt sweet potato.
1 dl kakao risdrik eller Soya kakaodrik
1 spsk. kokossukker
1 spsk. sirup
50 g havermel
1 spsk. kokosfibermel
1/2 tsk. bagepulver
45 g kakaopulver
25 g smeltet kokosolie
50 g mørk chokolade
et nip hav salt
Sweet potato moses godt med en gaffel. Kakaodrik røres i sweet potato mosen. Kokossukker, sirup, havremel, kokosfibermel, bagepulver, kakao, salt, røres i.
Smelt kokosolien og røres i dejen.
Hak den mørke chokolade groft og røres i dejen.
Hæld dejen op i en lille form. Dejen er fast og den smøres ud med en ske i formen, så den bliver jævn.
Bages i en forvarmet oven ved 180 grader i 20 minutter.
Topping
100 g sweet potato
3 stk dadler
10 g brun farin
1 spsk. flormelis
1 spsk. citronsaft
1/2 tsk. æblecider eddike
1 spsk. peanut butter
1 spsk. kakaopulver
lidt salt
Sweet potato, brun farin, flormelis, dadler, citronsaft, eddike og salt blendes med en stavbleder. Kakao og peanut butter røres i glasuren med en ske til den er glat. Smør topping på denne afkølede kage. Kan serveres morgen, middag og aften.
1#
Rød gulerodssuppe.
Du skal bruge:
2 små løg eller et stort.
75 g sød kartoffel, skrællet og i 1 cm. tykke skiver
750 g gulerødder, skrællet og i 1 cm. tykke skiver.
2 dl røde linser
1 dåse flåede tomater
1 dåse kokosmælk
Vand
½ tsk. gurkemaje ½ tsk. paprika, 1/4 tsk. knust spidskommen
Salt, peber og chili efter smag
Sådan gør du:
Hak løg og svits dem i en gryde, tilsæt kun et par spsk. vand, løgene svitses i vandet til de er blevet gennemsigtige. Tilsæt gulerødder, sød kartoffel og linser og rør rundt. Tilsæt så meget vand, at det dækker grøntsagerne og linserne, tilsæt krydderierne og lad det småkoge i 15 min. Tjek at gulerødderne er møre. Tilsæt de flåede tomater og kokosmælken og varm det hele igennem. Brug en stavblender til at få suppen jævn. Smag til med salt, peber og chili.
Serveres evt. med marinerede forårsløg, frisk basilikum og sesamfrø.